SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborg Amerikanska FF
Fotboll

Välkommen till Göteborg Giants

Vi är Göteborg Giants och vi tycker att amerikansk fotboll är det absolut roligaste som finns. För tillfället har vi ett seniorlag (17 år och uppåt) som spelar i division 1, samt ytterligare ett seniorlag som spelar i division 2. 

Är du sugen på att börja spela själv så ta bara kontakt med oss så kör vi. Kolla även in informationen under Börja spela. Hoppas vi ses!

Giants vinner division 1 – blickar framåt.
2024-07-09 14:34
Giants i topp och segrare av division 1. Två seriesegrar i rad på två försök.

Efter viss förvirring hos de finalspelande lagen, förbundet och domarsituationen står Göteborg Giants som seriesegrare i division 1 anno 2024. Men vad händer 2025?

 

Efter den avslutande omgången i division 1 stod tre lag på samma poäng i toppen av  – Göteborg Giants, Karlskoga Wolves och Upplands Bro Broncos. Förbundets regler kring hur lagens ska skiljas åt gav seriesegern åt Giants och andraplatsen till Broncos. Dessa två lag skulle sedan mötas i en finalmatch.

 

Men. Och det var ett antal men. Dels matchdagen och tid som hemmalaget Giants hade rätt att bestämma, dels tillgången till plan och domare, och dels lagens ledningar som ska komma överens om alltihopa. Efter en vecka av diverse  missförstånd, motstridiga uppgifter och visst palaver beslutade SWE3 – förbundet att ställa in finalmatchen och tilldela Göteborg Giants serievinsten. Del av förklaringen är att en vinst i division 1 och/eller en finalmatch inte är del av systemet för en eventuell uppflyttning till högsta serien – Superserien. Deltagande i Superserien sker endast via inbjudan av förbundet.

 

Här kan man läsa hur förbundet såg på saken om finalmatchen.

 

Så var spelar Giants under 2025? I division 1 eller i Superserien? De vet vi inte än och återstår att se framåt höstkanten. Vad som däremot är säkert är att Giants även kommer att ställa upp med ett lag för att spela i division 2 under hösten. Detta "utvecklingslag" kommer att innehålla många nya spelare som kommer att få mycket speltid och just utvecklas genom matchträning.

Giants förlorar, och vinner grundserien.
2024-06-16 20:55
Coach Carpenter pratar om hur alltför många små misstag gör att man förlorar matcher.

Giants förlorar återigen mot göteborgsrivalerna Marvels efter förmodligen årets svagaste insats. Övriga resultat i de sista matcherna går dock Giants väg och de står som vinnare i grundserien. Nu väntar seriefinal mot Upplands Bro Broncos på hemmaplan den 30 juni.

 

Det var ett slarvigt Giants offense som spelade fotboll på bortaplan mot Marvels. Många felpass, många förvirrade routes, många penalties. Helt enkelt alldeles för många misstag för att vinna en match på bortaplan mot ett disciplinerat lag som Marvels.

 

Marvels tog fördel av Giants alla offensiva misstag och kunde relativt komfortabelt ta ledning med 19-0 i halvlek. Det blev inte direkt bättre i andra halvlek, annat än att Giants defense spelade än bättre och kunde hålla nollan – vilket hjälpte föga då offense fortsatte att göra misstag. Göteborg Giants sprang förvisso riktigt effektivt med bollen hela matchen, men det tog slut då de hamnade i 2:a eller 3:e och långt pga penalties.

 

Marvels tuffade mest på och höll tätt bakåt hela matchen. Efter en svag inledning på säsongen vann de sina tre sista matcher och hamnar på en fjärdeplats i serien.

 

De som vinner grundserien är Giants efter att såväl Giants, Karlskoga och Upplands Bro hamnar på samma poäng men Giants har ett bättre resultat i inbördes möte mellan lagen. Det betyder också att Giants spelar seriefinal mot upplands Bro Broncos på hemmaplan den 29:e eller 30:e juni. Gott så. Och ett fantastiskt resultat av Giants efter att ha varit nykomlingar i ligan under året.

Vinst mot Uppsala och allt i egna händer.
2024-06-09 10:22
Giants receiver Julian Annerwall med tre receiving TDs i första halvlek.

Returmötet mot Uppsala 86ers på Backavallen kändes som om det var över efter 20-0 för hemmalaget i halvlek. Efter en tidvis slarvig och mållös andra halvlek av båda lagen stod halvtidsresultatet kvar som slutresultat. Giants har nu serien i egna händer om de vinner den avslutande matchen mot Göteborgsrivalen Marvels.

 

Det ösregnade konstant när Göteborg Giants tog emot seriejumbon Uppsala 86ers på Backavallen IP. Vätan var till stor del ansvarig för ett flertal tappade pass, fumbles och interceptions under matchen.

 

Giants spelade blötan till trots riktigt bra i första halvlek. Bollen flyttades lugn och metodiskt nerför plan medelst spring och pass, för att emellanåt kastas långt för längre spel. Mottagare för många av dessa korta och långa pass från Giants tandem-QBs Gabriel Björnram och Rex Radermacher var Giants receiver Julian Annerwall. På korta pass vände han upp och körde över 86are för ytterligare 10-15 yards, och på de längre plockade han dem bakom eller ovanför dem. Tre TDs blev det för Julian i första halvlek, för andra matchen i rad. Och efter 20-0 i halvlek kom aldrig Uppsala närmare.

 

Giants defense, lett av linebackern Alex Gray, höll för första gången nollan efter riktigt säkert spel hela matchen. Giants spel i egen redzone är med stor sannolikhet bäst i ligan. Giants försvar stod även för tre interceptions och två fumble recoveries under matchen.

 

Giants leder serien och har allt i sina egna händer inför serieavslutningen på bortaplan mot Marvels. Vid vinst spelar Giants en avslutande ligafinal mot sannolikt Karlskoga Wolves. Även vid förlust är Giants garanterade en seriefinal, men, återigen sannolikt, på bortaplan mot Karlskoga. Gott så, och Go Giants!

Giants slår Karlskoga. Igen.
2024-06-02 22:38
Julian Annerwall med en enhands-catch för TD.

Efter Giants smått chockerande vinst i serieinledningen mot favorittippade Karlskoga Wolves var det inte så många som trodde på en återupprepning på bortaplan. Särskilt inte som Wolves spelat övertygande på sistone och var på en five game winning streak, med Giants tappat två snöpliga matcher i rad efter sin starka inledning på säsongen. Nå, fotboll är inte alltid logisk och Giants krossar Wolves på bortaplan med 37-12. Så kan det gå.

 

Broncos började emellertid starkt och var i första kvarten ett flertal gånger nere i Giants redzone. Där tog det dock tvärstopp alla gånger medels interceptions, fumbles och bra goalline defense av Giants.

 

I andra quarten exploderade Giants med tre läckra TD-pass till Julian Annerwall av Giants två quarterbacks Gabriel Björnram och Rex Radermacher. 20-0 i halvlek.

 

I andra halvlek segade Wolves in en TD efter en drygt 10 minuter lång drive. Klockan var redan i detta läge emot Wolves, särskilt efter det att Viking Hasselblad i början av fjärde quartern springer över, på, igenom hela det trötta och flaxande Wolves-försvaret och in för en TD, Giants amerikanske linebacker Alex Gray följer upp med en interception retur för en TD och Jacob Svensson fyller på med ett fieldgoal. En sen tröst-TD för Wolves med 1 minut kvar ger slutresultatet 37-12 mot de (förut) favorittippade Wolves. Go Giants!

Giants faller tungt mot Broncos
2024-05-25 22:32
Big man Arik Jonson rumbling mot endzone efter en interception.

Returmötet mot Broncos på bortaplan blev en minst sagt svängig tillställning. Giants började urstarkt och ledde med 20-12 i halvlek för att sent i andra halvlek tappa allt och förlora med två poäng.

 

Strålande solsken och mördande majvärme mötte Giants i bortamötet mot Upplands-Bro Broncos. Efter en hyfsat komfortabel hemma seger var siktet inställt på att ta kommandot i serien igen efter förra veckans snöpliga förlust i slutsekunderna mot Marvels. Och allt började bra med bra runs av Hamza Nawfal och fina passningar av Gabriel Björnram till receivern Björn Ström. Det stod 20-12 i halvlek och Giants hade dominerat matchen.

 

I andra halvlek kom Broncos ut mer tända och efter ett flertal bra spel och mycket tveksamma beslut av domarna kommer Broncos ikapp till 20-18. Giants defense svarar dock med en sack-fumble och en lång TD-run av Giants amerikanske spelare Arik Jonson. Giants i betryggande ledning igen. En snabb TD senare av Broncos och de har känning återigen.

 

Sedan kommer tre olyckliga minuter i avslutningen av matchen där Giants är en halv yard från en 1:st down för att vinna matchen, ger bollen till Broncos som svarar med en långpass in i endzone för att gå upp i ledning med 20 sekunder kvar av matchen. Ridå.

Tung derbyförlust mot Marvels
2024-05-12 07:58
Med över 400 personer på Backavallens läktare och i strålande sommarväder vinner Marvels årets första Göteborgsdeby.

När det skulle göras upp om Göteborgsmästerskapet mellan Giants och det andra Göteborgslaget Marvels på vår hemmaplan lyckades det inte så långväga bortalaget ro hem segern. 

 

I en tät och mycket defensiv match som stod och vägde in i det sista vinner Göteborg Marvels till slut det första Göteborgsderbyt på 20 år med 13-6 mot Giants. 

 

Giants började frejdigt med bra spel i första driven och marscherade stadigt ner mot endzone där Björn Ström sprang in första TDn. En missad extrapoäng efter stod det 6-0 till Giants efter bara några minuter. 

 

Därefter följde ett långt, långt ställningskrig tills Marvels hittade en öppen receiver långt bakom Giants försvar och gick upp till 6-6 före halvtid. 

 

Om första halvlek var tillknäppt defensivt var andra halvlek helt bakom lås och bom. Båda lagens offense fick inte mycket gjort mot två bra defense. 

 

Med bra under minuten kvar av matchen, och rejält tillbakapressade, tappar Giants bollen i sin egen endzone och Marvels får tag i den – touchdown Marvels. Med sekunder kvar kommer Giants ingenstans på det sista spelet efter den efterföljande kickoff-returen. 

 

Det var Marvels första vinst på 10 matcher, tillika Giants första förlust på ungefär lika många. Giants ligger i dagsläget 3-1 i matcher i division 1. 

Välkommen på rekryteringsdag lördag den 18 maj
2024-05-10 19:34

Har du några frågor om dagen är det bara att kontakta oss. Vi ses!

Giants upp i serieledning efter vinst över Broncos
2024-05-05 11:03
Coach Ron Carpenter drar upp riktlinjerna för andra halvlek.

I sin andra hemmamatch för året rivstartade Giants och ledde med betryggande 28-0 i halvlek mot det andra obesegrade laget i serien Upplands-Bro Broncos. Giants höll hela vägen och är nu i ensam serieledning efter tre raka segrar.

 

Det lovades strålande solsken men vid matchstart regnade det ymnigt. Det var dock soligare på planen där Giants styrda av quarterback Rex Radermacher gjorde lite vad de ville med vinsttippade Broncos. På defense plockade det interceptions på var och varannan drive och på offense såväl sprang som passade Giants med framgång. Efter fyra TDs och lika många interceptions i första halvlek stod det 28-0 till hemmalaget.

 

Andra halvlek bjöd på mer tillknäppt spel och Broncos jobbade sig långsamt tillbaka i 4:e quartern med två TDs. Men för sent och för lite. En avslutande pass-TD av Giants med bara sekunder kvar fastställde resultatet 35-14 och Giants leder division 1. Nästa helg, 11 maj kl 14, blir det Göteborgsderby mot Göteborg Marvels på Backaplan IP. Det första på decennier. Välkommen. Det kommer att bli kul.

 

TDs & INTs

 

Pass:

Rex Radermacher – 2

Markus Almqvist

 

Receptions:

Julian Annerwall

Björn Ström

Otto Dahlin

 

Interceptions:

Pablo Chavez

Robin Salscheider

Arvin Farzad

Liam Irandost

Giants vinner säkert mot Uppsala
2024-04-27 23:22
Hamza säger hejdå till några jagande försvarare under sin TD på 80 yards.

Snön låg vit på taken när Giants vaknade i sina övernattningsstugor i Arboga inför matchen mot Uppsalas 86:ers. Väl på plats var det lummiga 4 grader och isande vind, men ingen snö.

 

Giants ställde upp med Andreas Gröndahl som quarterback. Andreas startade sin första match som quarterback och gjorde det med bravur. Två långa passningar i första halvlek till Viking Hasselblad skapade 15 poäng. Uppsala spelade tufft och svarade med två egna TDs. 15-15 i halvlek.

 

I andra halvlek stegade Björn Ström in som quarterback för Giants efter en skada på Andreas. Giants sprang mer och gjorde det bra. Runningback Hamza Nawfal gav sig ut på en 80 yards löptur som slutade i endzone och Giants gick upp i ledning. Försvaret, lett av linebacker Alex Gray, steppade också upp och höll tätt bakåt. Efter en QB sneak "push tush" TD av Björn Ström och disciplinerade långa, långa spring drives som åt klocka kunde Giants åka den långa vägen hem efter seger 28-15.

 

Giants är 2 och noll och toppar serien tillsammans med Upplands-Bro Broncos, som Giants av en händelse möter på hemmaplan nästa helg.

Giants vinner rysare i seriepremiären
2024-04-16 13:52
Viking Hasselblad tar emot den vinnande passningen i seriepremiären mot Karlskoga Wolves.

Det blev galet spännande i Giants seriepremiär i division 1 mot Karlskoga Wolves nere på Backavallen. Med bara sekunder kvar av matchen hittade Giants QB Rex Radermacher fram till Viking Hasselblad med en passning och Giants gick förbi och upp till slutresultatet 21-20.

 

Initialt var det Wolves som spelade bättre och var i halvlek uppe i ledning med 14-0. Inte mycket stämde för Giants offensivt och det var tack vare ett habilt försvar från Göteborg som gjorde att siffrorna inte var större.

 

I andra halvlek vände det. Giants försvar höll tätt och efter en passnings-TD till Björn Ström och ytterligare två poäng via en Safety hade Giants minskat ledningen till 14-8.

 

Med ca 1.30 kvar av matchen gick Giants upp i ledning efter ett långpass till Giants tyske wide receiver Julian Annerwall. Ställningen var nu 15-14 till Giants och det gällde att hålla tätt den sista 1.30. En minut senare ledde Wolves efter en miss i Giants försvar och ställningen var 20-15 till Wolves.

 

En bra kickoff-retur senare har Giants bollen på Karlskogas planhalva med ca 30 minuter kvar av matchen. Några spel och timeouter senare är Giants nere på 10:e yardlinjen. Det är sju sekunder kvar av matchen när Giants QB Rex Radermacher rullar ut på högerkanten och hittar Viking Hasselblad längst bak i endzone för 6 poäng och ledning med 21-20 med tre sekunder kvar av matchen.

 

På den efterföljande kickoffen försöker Wolves sitt bästa med tacklas ut i tidigt skede och glädescener utbryter på plan och bland hemmapubliken.

 

En kul och otroligt spännande match där många i Giants utmärkte sig – varav ett flertal spelade sin första match någonsin.

Säsong 2024 – Here we go!
2024-01-19 10:26

Första officiella träningen för säsongen är avklarad och Giants är redo att tänja, sträcka och springa av sig vinterfettet. Bra uppslutning med 30+ spelare varav 3-4 helt nya ansikten. Kul!
Nu kör vi minst tre dagar i veckan inomhus fram till grönbete i gull pads framåt början av mars. 

Säsongstart hemma mot Karlskoga Wolves lördagen den 13 april kl 12 på Backavallen. LET’S GO!Arsmote 2023
2023-10-22 23:44

Vi valkomnar er till Arsmote den 29e november kl.18.30

Knutpunkten, Fargaregatan 7, Goteborg.

Handlingar skickas till medlemmar, en vecka innan, efter forfragning.

Kallelse till extra årsmöte
2023-05-29 08:20

Med anledning av styrelsens förslag till uppdatering av föreningens stadgar välkomnas ni till ett extra årsmöte. För att vara bättre koordinerade med sportens säsong behöver vi justera vårt verksamhetsår och tidpunkten för ordinarie årsmöte i stadgarna. Dessutom vill vi ändra styrelsens sammansättning och förordnandetid för att säkerställa en kontinuitet och stabilitet i verksamheten. Förslaget består av att kassör och ordförande väljs till 2 år överlappande för att säkerställa att det alltid finns minst en firmatecknare.
 
Tid:

Onsdagen den 21 Juni 2023 kl 21:00


Plats:

Mötet är digitalt och kommer genomföras på Microsoft Teams. Medlemmar som erlagt medlemsavgift för 2023 kan maila fredrik@baeza.com för att anmäla sitt deltagande och få en länk till mötet.
 
Dagordning:
1. Mötets öppnande
2. Val av ordförande och sekreterare för mötet
3. Val av protokolljusterare och rösträknare
4. Fastställande av röstlängd
5. Fråga om kallelse till mötet behörigen skett
6. Fastställande av dagordning
7. Föredragning av styrelsens förslag
8 .Beslut om styrelsens förslag
9. Mötet avslutas

RECRUITMENT DAY, MAY 27TH
2023-05-24 11:28

På lördag den 27 maj nere på Heden är alla välkomna att testa amerikansk fotboll. Vi kör mellan klocka 13 och 15 och skydd finns på plats för utlåning. Extra välkommen om du är mellan 16 och 30 år. Då passar du bra i vårt U19 eller Seniorlag. Välkommen!

Ladda ner Medlemsappen
Bingolotto
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Våra sponsorer