SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborg Amerikanska FF
Fotboll

Om klubben

 

 

Göteborg Giants är en nystartad idrottsförening inriktad på amerikansk fotboll samt dess ”systeridrott” flaggfotboll.

Föreningen grundades första gången i slutet av 1980-talet och spelade sin första match i sportens högsta liga 1991 – den sk Superserien. Förening slogs samman med ett annat Göteborgslag år 2005 och döptes om till Göteborg Marvels. 

 

År 2022 startades förening upp på nytt av före detta spelare och tränare från det ursprungliga Göteborg Giants.

Föreningen har för närvarande ett Seniorlag och U19-lag inom amerikansk fotboll. Under säsongen 2023 kommer lagen att spela seriespel och turneringar– seniorlaget i Div 2 Västra och U19 i den nationella U-19-serien.

 

Föreningen har vuxit mycket snabbt uoch har förnärvarande ca 45 spelare och 6 ledare.

 

Föreningens vision
Att bli den mest inkluderande idrottsföreningen i Göteborgsområdet.

 

Föreningens mission
Att i alla lägen arbeta för att alla som vill, oaktat förutsättningar, ska kunna spela amerikansk fotboll.

 

Vår värdegrund sammanfattar de värderingar föreningen står för och arbetar mot:

 

Tillgänglighet
Att träna och spela amerikansk fotboll är dyrt såväl för den enskilde idrottsutövaren som för föreningen. Göteborg Giants strävar därför efter att tillgängliggöra så mycket nödvändig utrustning och material som möjligt till de aktiva utan kostnad. Tillgänglighet innefattar även träningsplats och exempelvis matchresor. Vi strävar efter att finnas centralt i Göteborg för att så många som möjligt ska kunna utöva idrotten, liksom att i möjligaste mån låta föreningen bekosta matchresor.

 

Mångfald och integration
Föreningens har en uttalad ambition om att föreningen ska spegla samhällets sammansättning i stort avseende ungdomar och vuxna. Det innebär att alla som vill ska kunna delta utifrån sina förutsättningar, oaktat nationalitet, ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning, samt fysiska och psykiska förutsättningar. 

 

Utveckling
Amerikansk fotboll är en utpräglad lagidrott där disciplinerat samarbete är en förutsättning för att kunna spela. Precis alla i ett lag måste i varje enskild spelsituation veta alla andras, samt förstås vad sin egen speluppgift innebär. Det kräver ett utvecklat sinne för samarbete och är något föreningen försöker utveckla kontinuerligt. Med kunskapen och respekten för att allas uppgift inom laget är lika viktig följer en positiv personlig utveckling av de enskilda spelarna som leder till ett äkta kamratskap fyllt av respekt för varandras kunskaper, talanger och egenskaper.

 

Glädje
Störst är glädjen att idrotta tillsammans. All verksamhet utformas för att vi ska kunna ha så roligt som möjligt tillsammans. Det är enligt oss bara då man lär sig, utvecklas och kan prestera på toppen, och ibland över, sin förmåga.

 
Våra sponsorer